Ingmar Apéll, massör

Jag heter Ingmar Apéll, 51 år, och upptäckte mycket sent i livet vad riktig massage kan göra för våra muskler.

 Det finns en mängd olika behandlingar idag för våra kroppar och inget behöver utesluta det andra för vi är proffs på olika områden. Läkare, fysioterapeut, naprapat, kiropraktor, osteopat mm har du säkert hört talas om eller fått behandling av. I Tyskland arbetar läkare, massör och fysioterapeut tillsammans för bästa resultat men så är det inte i Sverige. 


Hur som helst så brukar mina kunder ha ont i musklerna. Människan har cirka 600 muskler och det är inte konstigt att vi får ont i dem eftersom vi använder dem varje dag. En del använder samma muskler mest hela tiden (sitter vid en dator exempelvis) och då blir de överansträngda. Då brukar det se ut så här:

Besök hos sjukvården, rekommenderad vila, sjukskrivning, inflammationhämmande medicin, sjukgymnastik, ev akupunktur, röntgen, kortison eller operation. Möjligtvis besök hos naprapat, kiropraktor eller osteopat. 

Om det är musklerna som är problemet så går det ofta att få ett mycket bra resultat genom djupgående massage.  Det är inte så komplicerat egentligen men någon måste göra det. Med hjälp av massagen kommer jag åt muskler som är ömma, stela, hårda. Det brukar kännas som vi säger i branschen "skönt-ont" och jag anpassar mig efter hur mycket du klarar av. När musklerna bearbetas på detta sätt så kommer det in nytt blod och syre vilket gör att musklerna slappnar av. Det blir rött och varmt. Jag skapar en inflammationsprocess. Det kan ha varit så att du redan fått reda på av din läkare att du har en inflammation, eller till och med en kronisk inflammation, men  smärtan kommer tillbaka efter ett tag. Som massör arbetar jag med att sätta igång en inflammation eftersom den gamla inte tycks fungera. Oftast märker du av resultatet direkt men det kan också dröja några dagar. Du kan också uppleva träningsvärk. Om du har ett arbete som är orsaken till den återkommande smärtan så kanske du behöver ändra på något. En arbetsterapeut är bra på sådant.


Om du är stressad av olika anledningar så kan det sätta sig i musklerna. En del får problem med andningen, sömnsvårigheter, klåda, utslag, eksem, problem med mage och tarm, huvudvärk och migrän. En vanlig avslappnande massage kan göra dig lugnare. Berätta för mig vad du behöver hjälp med så ska jag försöka utgå från dig och skräddarsy en massage som passar dig.


"Är han nåt bra då?"

google

Massageverkstan.com

4,8 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Anja Blid⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ingmar is a great massage specialist! I feel great relieve in my forearms and neck. I will totally recommend massageverkstan to my friends.


Svenia Sauer⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

I had a fantastic massage! Relaxing, strong and comforting.


Jesper Dahlström⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 3 månader sedan

Bäst massage i Jönköping! Ingmar är mycket skicklig, trevlig och professionell! Tar i ordentligt, massage som verkligen gör nytta. Rekommenderas verkligen.


Obi-Wan Jacobi⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 9 månader sedan

Jag har som man aldrig velat få massage av en annan man. Kanske lite löjligt, I know.. Men efter att andra massager känts mer som en mysstund så behövde jag en ordentlig medicinsk massage, för ryggen skrek av smärta. Så jag tog mej an och provade massageverkstan.

Ångrar inte en sekund!

Det här är vad massage ska vara. Ingmar är kunnig, skicklig och har en grym känsla i sitt yrke. Inget mys utan bara göra jobbet gjort. Han hjäper tydligen människor från alla håll, både män, kvinnor idrottare osv. Så om du sitter i samma sits som jag gjorde, med smärta som inte ger sig, men är lite skeptisk att prova massage från en man, tveka inte. Gå och prova nu!


Marcus Johansson⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 7 månader sedan

Fick trevligt bemötande och riktigt bra massage. Rekommenderas!


Victoria Brorsson⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan

Wow säger jag bara! Bästa massage jag fått i hela mitt liv. Värt varenda krona. Kommer absolut komma tillbaka. Skönt med en massör som inte är rädd för att ta i :D


Oskar ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 9 månader sedan

Väldigt trevlig personal och kunnig!


Hilda Ottosson⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan

Det kändes väl genomfört och jag var ordentligt välknådad när jag gick därifrån. Men det är mer än en riktigt bra massage. Allt jag undrade över fick jag svar på, ett par goa skratt dessutom.

Det var riktigt trevligt, trotts att jag emellanåt hade rätt ont under tiden.

Är du osäker på vilken massör du ska välja kan jag varmt rekommendera detta stället!


Åke Johannesson⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan

Metodisk och hård massage med bra resultat! Kommer absolut tillbaka!

En lyhörd massör som det är lätt att kommunicera med.


Sara Shape⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan

mycket bra behandling, lättsamt bemötande och kunnig! bra på att känna in vilket behov man har och vad kunden önskar. själva lokalen kunde vara lite trevligare, men spelar mig mindre roll. Kommer börja gå regelbundet


Rawan Ismail⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan

Bästa massagen jag varit på!

Jag har testat alla stora kedjor runt om i Småland och Västra Götaland, men Ingmar på Massageverkstan tar hem priset. Han håller inte tillbaka på knutarna och ordnar allting så bra som möjligt. Rekommenderar starkt.


Martin Karlsson⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan

Lätt bästa massören i stan!


Shamiran Barkho⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan

Bästa som finns i hela stan.



Olga R⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan

Bästa massör i Jönköping. Smärtan i ryggen försvann nästan direkt. Tack!


Mrs MA⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan

Bra och trevligt ställe. Bra personal.


Emelie Johansson⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 2 år sedan

Ingmar är den bästa massören jag varit hos. Har du ont nånstans, gå till honom.


Laser Kungen⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 2 år sedan

Den bästa massör i stan. Mycket nöjd!!


Fredrik Mazouch ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 3 år sedan

Härlig snubbe som kunde hjälpa mig med mina ryggbesvär


Simon Zachrisson⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 4 år sedan

Vilken fantastisk service! Ingmar är otroligt social och väldigt duktig på att lära ut funktionerna av hur massagen fungerar och vilka följder det ger i kroppen. Ett proffsigt intryck och en väldigt skön massageupplevelse. Rekommenderas starkt!


Daniel Rohdin⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 2 år sedan

Grymt duktig!!!! Bästa jag någonsin vart hos!!!


Anja Blid⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 8 månader sedan

(Översatt av Google) Ingmar är en fantastisk massagespecialist! Jag känner stor lindring i underarmarna och nacken. Jag kommer helt rekommendera massageverkstan till mina vänner.

(Original)

Ingmar is a great massage specialist! I feel great relieve in my forearms and neck. I will totally recommend massageverkstan to my friends.


svenia sauer⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 9 månader sedan

(Översatt av Google) Jag hade en fantastisk massage! Avkopplande, stark och tröstande.

(Original)

I had a fantastic massage! Relaxing, strong and comforting.


Anton Göransson⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan


Magnus Öhrlund⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan


calvin ezell ⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan


Petra Ljungqvist⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 6 månader sedan


Kajsa Falkenberg⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan



Emilia Shilan⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan


Vita Kohbiar ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för ett år sedan



RM Consulting⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

för 5 månader sedan